دکتر امی مایرز، متخصص طب پزشکی و طب کاربردی، معتقد است تولید و مصرف "گلوتن" به شیوه ی امروزی یکی از عوامل اصلی در  شیوع بیماریهای خودایمنی، التهابی، و حساسیت های غذایی طی سالهای اخیر است.
 
 او در این باره، در کتابش به سه موضوع اصلی اشاره کرده است:
 
  • ایجاد گونه های جدید گندم (اصلاح گونه های غلات) ،
  • تغییر نحوه ی تولید و فرآوری محصولات حاوی غلات (نان،کیک، بیسکوئیت،) و ایجاد تغییرات در پروسه ی فرآوری محصولات فاقد غلات (سس سویا،سس کچاپ، محصولات گوشتی،)  با اهداف مشخص، اضافه کردن گلوتن به خوراک دام و طیور و تاثبر غیر مستقیم آن در کیفیت،
  • ایجاد تغییرات اساسی در عادات غذایی افراد و معیارها و همچنین افزایش میزان مصرف روزانه ی غلات نسبت به گذشته همسو با موارد یک و دو
 
 

 

 طی دهه های اخیر، مدت کوتاهی بعد از پایه گذاری "به نژادی گیاهی" و ظهور علم ژنتیک، ارقام جدید و اصلاح شده ای از گندم از اروپا به کشورمان وارد شد و بین سازمانهای کشاورزی مربوط توزیع گردید و جای خود را به ارقام بومی کشورمان که حاصل دسترنج کشاورزان بود داد و منجر به تولید هزاران نوع ژنوتیپ مختلف گندم شد.در نتیجه، با بکارگیری روشهای نوین، کلکسیون گندم های مقاوم تری نسبت به سرما و تنش های محیطی و شرایط اقلیمی مختلف عرضه شد و گویا موجب سهولت در کار کشاورزان گردید و تولیدات افزایش پیدا کرد و نانوایان و کارخانه داران با این گونه های جدید گندم توانستند نان و شیرینی های حجیم، پفکی، تردتر و نرم تری را عرضه کنند اما همه ی اینها به چه قیمت؟

 

دکتر امی مایرز معتقد است پیوند گونه های گندم با هم موجب تغییر ساختاری پروتئینهای گلوتن میشود به شکلی که سیستم ایمنی بدن  قادر به شناسایی آنها نیست و آنها رابیگانه تلقی میکند.

 

وی معتقد است مشکا اصلی این است که سیستم ایمنی بدن نمیتواند همپای این تغییرات و با سرعت هیبریداسیون غلات تکامل یابد.

 

همچنین اخیرا دانشمندان با بهره گیری از روشی به نام "آمین زدایی"، ماهیت گلوتن را تغییر دادند تا بتوانند آن را در مایعات حل کنند و از آن در فرآوری محصولات مختلف استفاده کنند. (از فرآوری سوسیس و کالباس، سس کچاپ، سس سویا،گرفته تا محصولات بهداشتی-مراقبتی همچون کرم، خمیردندان، شامپو،)

 

دکتر مایرز در کتابش به اسم "راه حل خودایمنی"، مصرف بیش از حد و اندازه ی گلوتن را یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماریهای خودایمنی طی دهه های گذشته میداند.

 

وی معتقد است با توجه به موارد گفته شده، باید به فکر ایجاد تغییرات اساسی در عادات غذاییمان باشیم و مصرف غلات و مواد غذایی گلوتن دار و صنعتی را به حداقل برسانیم و اگر دچار بیماری خودایمنی یا التهابی هستیم و یا حتی زمینه ی آن را داریم، گلوتن و مشتقات آن را به طور کامل از برنامه غذایی مان حذف کنیم.

 

 

منابع منتخب:

 

 

 
 
  Myers, A. (2015). Get rid of gluten, grains, and  legumes. The autoimmune solution (pp. 102-104). New York: Harper Collins   
 
 
  Myers, A. (2017). 3 important reasons to give up gluten if you have an autoimmune disease. 
 
  Https://www.isna.ir/news/97071810330 
 
 
 

  نکته: در صورت تمایل به ذخیره کردن یا به اشتراک گذاشتن نوشته ها، ترجمه ها، مقاله ها،و هر آن چیزی که در این وبلاگ ثبت می شود؛ آدرس کامل سایت و سایر اطلاعات مربوط به آن اعم از نام نویسنده، مترجم یا گردآورنده، و منابع منتخب حتما ذکر شود؛ در غیر اینصورت، ی ادبی تلقی می شود.

 

* مطالب ارائه شده در این سایت، صرفا جهت آگاه سازی شما از آخرین تحقیقات است و هیچ جنبه ی دیگری ندارد. 
 

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها